Pica z morskimi sadeži

Ker je hišna posebnost pica z morskimi sadeži, vam Zlati Škorpijon odkriva, kako se pripravi.

Vzamemo vzhajan hlebček že pripravljenega testa (pripravite ga po svojem receptu), težkega od 25 do 28 dag (teža za eno pico), ga enakomerno raztegnemo v pekač za peko pic, premera približno 30 cm.

Testo namažemo s pripravljeno omako (pisarni pelati z začimbami) in obložimo z na manjše kose narezano šunko, šampinjoni iz slanice ter potrosimo z naribanim sirom. Na koncu pico obložimo in še za bolj morski pridih dodamo še kakšno olivo. Pico pečemo v pečici približno 7 minut, v domači pečici pa skoraj enkrat dlje, da se zlato rjavo zapeče.

Če se sprašujete, zakaj doma pečena pica vseeno ni takšnega okusa kot v piceriji, je vzrok v temperaturi. Pečica ima namreč prenizko temperaturo, zato se peče dalj časa in bolj suši. Pri nas v piceriji pečemo pri 360 stopinjah C.

Odpiralni čas
Ponedeljek 9:00 22:00
Torek Zaprto
Sreda 9:00 22:00
Četrtek 9:00 22:00
Petek 9:00 22:00
Sobota 9:00 22:00
Nedelja in prazniki 9:00 21:00





Igrala za vaše najmlajše
Brezplačen WI-FI dostop
Veliko parkirišče
Možnost rezervacije
Ponudba za vegetarijance

Zemljevid

Kako do nas
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu